Het Wonnink holten
New York
×

Geocoding Error Occured.

Tried to Geocode:

Error Type:

Please be sure to follow the tutorial on how to setup the Google APIs required for the Advanced Google Map Widget.

Google Map API Key Tutorial

RIJSSEN-HOLTEN
BELEEF JE SAMEN

Holten is een pittoresk dorp gelegen in het oosten van Nederland, in de provincie Overijssel. Het dorp staat bekend om zijn prachtige natuurlijke omgeving, met uitgestrekte bossen en heidevelden die zich uitstrekken tot aan de horizon. Holten is een populaire toeristische bestemming, vooral vanwege het Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug dat zich in de nabije omgeving bevindt.

Rijssen-Holten is een veelzijdige en gastvrije omgeving. Het is één van de meest karakteristieke streken van het oosten. Laat je verrassen door de diversiteit van het landschap, ga een dagje shoppen of kom de cultuur snuiven.
Er is voor iedereen wel iets.

De Twentse stad Rijssen en het Sallandse dorp Holten vormen samen de gemeente Rijssen-Holten. Met Nationaal Park Sallandse Heuvelrug & Twents Reggedal in de achtertuin is Rijssen-Holten omringd door groen. Het gebied kenmerkt zich door het stuwwallandschap aan de westkant en het coulisselandschap rondom de Regge aan de oostkant.

HET BRUISENDE HART

Zeg je Holten, dan zeg je (buiten)sport. En natuurlijk: de Holterberg! De schitterende omgeving, waar bossen, heidevelden en boerenland altijd dichtbij zijn. Met goed onderhouden wandel-, fiets-, MTB- en ruiterpaden, onderweg genieten van één van de grootste aaneengesloten droge heidegebieden van West-Europa.
Maar wat je bijna zou vergeten is dat Holten zo veel meer heeft dan dat.

Holten is misschien niet een heel groot dorp, maar wel erg gastvrij en vriendelijk. En supergezellig. Als je hebt genoten van grandioze uitzichten rondom de Holterberg, daal je gemakkelijk af naar het centrum om daar uitgebreid op adem te komen. Het belevingspad verbindt de Holterberg met het dorp Holten. Dicht bij het bekende Beukenlaantje kan je stoppen voor wat bolletjes vers Italiaans schepijs. Volg je het belevingspad nog iets verder dan sta je in hartje Holten. Naast mode- en woonwinkels en een aantal grote supermarkten heeft het dorp een lokale bakker, slager en kaaswinkels waar je naar binnen kan gaan voor de meest heerlijke streekproducten. De straten zijn autoluw, dus je kan vervolgens rustig de schaduw opzoeken op het talud met veel groen.

Natuurlijk is niets fijner om na een lange wandel- of fietstocht de benen te strekken onder het genot van een hapje en drankje. De Smids belt is het bruisende plein het centrum. Op een zonovergoten dag zitten de terrassen van de lunchrooms en restaurants hier vol. Het hele jaar door worden er op en rond de Smidsbelt activiteiten georganiseerd. Wat te denken van gezellige braderieën en optredens van bandjes en koren? Daarnaast is het plein vaak de start of finish van wandel- en fietsevenementen met als hoogtepunt de Triahtlon Holten. Zelfs aan de kinderen wordt gedacht. Zij kunnen zich uren vermaken bij ‘De Bedriegertjes’. Het kan dus geen kwaad een handdoek en droge kleren mee te nemen.