in 5 stappen naar je woning

Als u van plan bent om een woning te kopen, zijn er verschillende stappen die u kunt verwachten in het verkoopproces. Allereerst ontvangt u verkoopdocumentatie, zoals brochures en flyers, met informatie over het te koop staande onroerend goed. Vervolgens wordt het startsein gegeven voor de verkoop en kunt u een persoonlijk gesprek hebben met de makelaar om vragen te stellen en meer details te krijgen. Als u geïnteresseerd bent om de woning te kopen, kan er een toewijzing plaatsvinden, waarbij de verkoper beslist aan welke koper hij de woning wil verkopen. Als er overeenstemming is bereikt, worden de contractstukken ondertekend om de verkoop officieel te maken. Elk van deze stappen is belangrijk om ervoor te zorgen dat u als koper goed geïnformeerd bent en het koopproces soepel verloopt.

JE WONING, IN 5 STAPPEN NAAR JE WONING, IN 5 STAPPEN NAAR JE WONING, IN 5

1. Verkoopdocumentatie

De verkoopdocumentatie bestaat uit dit stappenplan, een brochure met prijslijst, de verkooptekeningen, een technische omschrijving, kopers-optielijst en (digitaal) inschrijfformulier. Al deze documenten vind je terug op deze website vanaf de start verkoop datum. Heb je hier vooraf al vragen over, dan is de makelaar beschikbaar om deze te beantwoorden.

2. Start verkoop

Eind mei start de verkoop. Je kunt je alvast voorbereiden door een financiële check te doen. Deze check is een verplicht onderdeel van het koopproces.

Financiële haalbaarheid
Als onderdeel van de inschrijfprocedure dien je bij de inschrijving aan te tonen dat je de woning/appartement daadwerkelijk kunt financieren. Dit geeft zekerheid voor beide partijen en voorkomt teleurstelling achteraf. Bij de inschrijving dien je dan ook een financiële verklaring bij te voegen, opgesteld door een erkend financieel adviseur.

3. Toewijzing

De toewijzing is afhankelijk van de voorwaarden die u stelt. Indien u géén voorbehoud verkoop eigen woning en/of geen voorbehoud financiering en/of een financiële check heeft laten doen dan maakt u meer kans. Hoe meer zekere kopers er zijn, hoe eerde de kritische grens qua aantallen wordt bereikt, waardoor het startsein gegeven kan worden.

4. Persoonlijk gesprek met de makelaar

Als u wordt toegewezen dan krijgt u hiervan een persoonlijk bericht van de makelaar en wordt u uitgenodigd voor een persoonlijk gesprek. Tijdens het persoonlijke gesprek informeert de makelaar je over de woning en overhandigt je de contractstukken (verkoopdocumentatie, concept koop- en aanneemovereenkomst en conceptakte van levering) op basis waarvan je een weloverwogen aankoopbeslissing kunt maken.

5. Ondertekening contractstukken

Na de ondertekening van de overeenkomsten heeft u twee maanden de tijd om de financiering definitief af te ronden.